ABR-Verzekering:

Alle bouwplaatsrisico’s gedekt

Architecten, studiebureaus, aannemers en onderaannemers: op een werf lopen veel mensen en partijen rond. Bij een fout begint meestal de zoektocht naar de aansprakelijke. Niet in het geval van een verzekering alle bouwplaatsrisico’s (ABR). Die zorgt meteen voor bescherming.

Blue Line
White Circles Header

Waarom een ABR-verzekering via CEA Belgium?

Sluit je een ABR-verzekering af? Dan zijn alle betrokken partijen verzekerd. Hierdoor moet de verzekeraar niet op zoek naar de aansprakelijke en wordt schade snel vergoed. Zo loopt het bouwproject weinig vertraging op.

Kies je voor een ABR-verzekering via CEA BELGIUM, dan ben je zeker van…

 • Een POLIS OP MAAT
  Met de ABR-verzekering kan je heel veel risico’s dekken. Maatwerk is cruciaal. Onze juridische experten kennen jouw situatie als geen ander en adviseren jou tot in detail.
 • Snelle schadeafhandeling
  We bieden je de keuze uit meerdere gespecialiseerde verzekeraars die bovendien garant staan voor een vlotte schaderegeling.
 • Onafhankelijk advies
  CEA BELGIUM werkt volledig onafhankelijk. Onze experten treden op als bemiddelaar en verdedigen jouw belangen bij de verzekeraars.
Blue Filter2b

Wat dekt een ABR-verzekering?

01.

MATERIële Schade

Het afsluiten van een ABR-verzekering is niet verplicht. Toch kan het veel kosten en stress voorkomen. De verzekering dekt namelijk alle materiële schade.

Specifiek gaat het over schade aan …

 • Het bouwwerk
 • Verwerkte materialen in het bouwwerk
 • Tijdelijke constructies, werftoestellen en werfuitrusting
 • Gebouwen in eigendom van de bouwheer, waarin of waaraan wordt gewerkt

Met als oorzaak …

 • Brand of ontploffing
 • Een geval van overmacht
  (storm, hagel, bliksem, regen, orkaan)
 • Diefstal op de werf
  (proces verbaal van de politie noodzakelijk)
 • Instorting of stabiliteitsproblemen
  (veroorzaakt door een fout in het ontwerp of de berekeningen)

02.

SCHADE AAN DERDEN

De ABR-verzekering bevat ook een waarborg die je dekt tegen de aansprakelijkheid voor schade aan derden. Zo kan de bouwheer aansprakelijk gesteld worden voor burenhinder of schade aan omliggende gebouwen (denk aan verzakkingen of scheuren in de muren), zonder bewijslast.

Een verzekeringsformule die bij jou past

Bij CEA BELGIUM kies je de verzekeringsformule die het best op jouw situatie aansluit.

1. ABONNEMENTSFORMULE

Een abonnementsformule past perfect wanneer je vaak gelijkaardige projecten uitvoert en heeft twee duidelijke voordelen.

Beperk je administratie

Elk project dat binnen de vooraf bepaalde kaders past, is automatisch gedekt. Je hoeft dus niet keer op keer een nieuwe verzekeringsaanvraag te doen.

Geniet het voordeligste tarief

Via een premiesimulatie vergelijken we continu verzekeraars op basis van jouw specifieke situatie. Zo ben jij verzekerd van de beste premie.

2. SPECIFIEKE POLIS

De specifieke polis wordt voor één project opgesteld. Alle bouwpartners zijn dan voor dat bepaalde project verzekerd. In functie van de karakteristieken van jouw project stellen we aangepaste waarborgen voor. Op basis daarvan doen we dan een marktstudie zodat jij de juiste polis kan kiezen.

Klant Aan Het Woord

Pascale Truyens
YOUSTONE

“CEA Belgium heeft mij uitstekend geholpen met hun kennis en persoonlijke service, ze denken mee met mij als klant. Ze zijn er niet alleen met woorden, maar ook met daden.”

 

 

    Offerte op

   jouw maat?

Nathalie Nolf

Nathalie gidst je graag verder:

Nathalie Nolf – Business development manager
+ 32 479 56 54 34

Omgekeerde L Groen

VEELGESTELDE VRAGEN

Wie is er gedekt?

Als verzekerde is het belangrijk om iedereen die meewerkt aan het bouwproject, zoals de bouwheer, opdrachtgever, aannemer, architect… te vermelden in de polis. Op deze manier kan men iedereen verzekeren in één gezamenlijke polis. In geval van schade kan dit tot een beter schadebeheer leiden en een snellere vergoeding.

Tijdens welke periode geldt de dekking?

De duurtijd van de dekking kan je uitbreiden tot na de voorlopige oplevering. Men spreekt dan over de onderhoudsperiode. Men verzekert daaronder voornamelijk de werken die aannemers contractueel nog dienen uit te voeren na de oplevering maar je kan ook een veel uitgebreidere dekking onderschrijven zoals de “full makers guarentee”.

Wat als de bouwwerkzaamheden de oorspronkelijke termijn overschrijden?

Dan moet je de verzekeraar vóór het einde van de oorspronkelijk geplande werkzaamheden informeren om een verlenging van de waarborgen aan te vragen. Anders ben je mogelijk niet gedekt.