Nieuws En Events

YouStone Pascale Truyens

Pascale Truyens: ‘CEA Belgium, een meerwaarde als partner voor jouw bouwverzekeringen.’ Ze hebben mij uitstekend geholpen met hun kennis en persoonlijke service, ze denken mee met mij als klant. Ze zijn er niet alleen met woorden, maar ook met daden.

Lees meer

wet breyne verzekeringsmakelaar

Bouwpromotor of aannemer? De Wet Breyne verplicht je om een voltooiingswaarborg af te sluiten. Wist je dat dat niet enkel kan via de bank, maar ook via een verzekeringsmakelaar? Vaak is het zelfs voordeliger.

Lees meer

wet breyne toepassing

De Wet Breyne. Een wet die bij aannemers en bouwpromotoren bekend in de oren klinkt. Maar wanneer ben je verplicht om deze verzekering af te sluiten? En op welke manier kan de voltooiingswaarborg je helpen om een project te financieren?

Lees meer

Alternatieve financieringsmogelijkheden voor projectontwikkelaars

CEA Belgium is een verzekeringsmakelaar die zijn klanten – allemaal spelers uit de vastgoedsector – begeleidt en adviseert bij de keuze van de verzekeringsproducten die het meest geschikt zijn voor hun vastgoedprojecten. CEA onderscheidt zich op deze markt door, naast zijn rol als makelaar, globale oplossingen te bieden voor problemen die projectontwikkelaars tegenkomen, zowel op verzekeringsvlak als op het vlak van financieringsalternatieven.

Lees meer

Europa vraagt aanpassingen aan wet-Breyne

Volgens de krant De Tijd, de Europese Commissie heeft in februari tegen verschillende lidstaten een procedure ingeleid wegens belemmering van het vrij verkeer van diensten. België werd door de Commissie op de vingers getikt in verband met de Wet Breyne en de disproportionele garantieregeling hieromtrent. Het verschil in de wet waar erkende aannemers een garantie van 5% en niet-erkende aannemers een garantie van 100% moeten afleveren is onevenredig en beperkt onder andere buitenlandse aannemers.

Lees meer