Cea Bouverzekeringen Bouwverz Nl
White Icon

BA-verzekering als architect of studiebureau?

Een kwestie van maatwerk.

 

Voor een architect of studiebureau is de beroepsaansprakelijkheidsverzekering, ook wel BA-verzekering, verplicht. Deze beschermt je tegen financiële gevolgen van de burgerlijke aansprakelijkheid voor schade aan derden, ontstaan door fouten in het ontwerp of tijdens de controle op de werken. Hoe je je verzekering invult, hangt af van verschillende factoren. Bij CEA BELGIUM ben je gerust 

Green Corner

Projectontwikkelaar?

Regel hier snel en slim je Wet Breyne

De Wet Breyne, ook gekend als de Woningbouwwet, garandeert de toekomstige koper(s) van een woning op plan transparantie en opleveringszekerheid. Projectontwikkelaars zijn verplicht om een voltooiingswaarborg af te sluiten. Als gespecialiseerde makelaar in bouwverzekeringen biedt CEA BELGIUM je het beste en snelste voorstel.

Green Corner

ABR-Verzekering:

Alle bouwplaatsrisico’s gedekt

Architecten, studiebureaus, aannemers en onderaannemers: op een werf lopen veel mensen en partijen rond. Bij een fout begint meestal de zoektocht naar de aansprakelijke. Niet in het geval van een verzekering alle bouwplaatsrisico’s (ABR). Die zorgt meteen voor bescherming.

White Icon

Decenale verzekering

Tienjarige aansprakelijkheid

Sinds 2018 zijn dienstverleners (architecten, studiebureaus, …) en aannemers in de woningbouw verplicht om een decenale verzekering af te sluiten als ze een tienjarige aansprakelijkheid hebben. Maar ook voor projecten die niet onder deze verzekeringsplicht vallen, is een decenale verzekering sterk aanbevolen. Bij CEA BELGIUM ben je gerust.